Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перебіг мобілізаційної кампанії обговорила Людмила Димидюк з керівництвом Райгородоцької ТГ

Дата: 16.01.2024 13:14
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Перед територіальними громадами Бердичівського району ставляться чіткі мобілізаційні завдання по плановому оповіщенню та доставці військовозобов’язаних громадян для поповнення рядів Збройних сил України. Україна воює з сильним та підступним ворогом. Який, на жаль, ще має запаси військової техніки та живої сили, і не полишає спроб прорватися вглиб нашої держави. Для того, щоб зупинити армію противника та вберегти мирні села і міста Житомирської області, усі повинні працювати на Перемогу. Адже обороняти свою Батьківщину – священний обов’язок кожного військовозобов’язаного українця.

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк переконана, що під час дії правового режиму воєнного стану у кожного є тільки два варіанти: або служити в Збройних силах України, або допомагати Збройним силам України. Саме тому вона тримає на особистому контролі результати мобілізаційної кампанії, яка проходить на території району, системно працюючи по даному напрямку з кожною територіальною громадою.

У вівторок, 16 січня, вона провела нараду з керівництвом Райгородоцької територіальної громади в особі першого заступника сільського голови Олега Коріненко та місцевих старост, за участю заступника начальника Бердичівського районного відділу поліції Ярослава Онищука та начальника Бердичівського РТЦК та СП Віктора Нагорнюка.

«Питання мобілізації було і залишається одним з самих актуальних на сьогоднішній день. Так, нам пощастило жити у відносно мирному регіоні, де не лунають вибухи та не ведуться активні бойові дії. Але це не означає, що війна закінчилася, що вона десь далеко, і нас не стосується. Навіть тут ми бачимо ракети, що пролітають над нашими домівками, чуємо звуки шахідів та отримуємо новини з фронту про важку ситуацію від наших знайомих, друзів, рідних та близьких, які знаходяться зараз на передовій» - наголосила Людмила Димидюк на початку наради.

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації при цьому зазначила, що Райгородоцька громада має відносно низький показник планової поставки військовозобов’язаних, хоча блискуче впоралася з поставкою техніки, передавши потреби ЗСУ шкільний автобус. Саме тому була скликана дана нарада – щоб заслухати детальний звіт керівників громади про ситуацію з оповіщенням та доставкою військовозобов’язаних, а також ознайомитися з питаннями, які могли виникнути у старост в процесі оповіщення.

Були озвучені основні проблеми, такі як відсутність документів, небажання військовозобов’язаних, що мають законні підстави для відстрочки, йти до військкомату для звірки даних, що впливає на доведені планові показники тощо. Начальник Бердичівського РТЦК та СП Віктор Нагорнюк надав вичерпні відповіді на всі поставлені питання, закликавши старост до активної співпраці.

Своєю чергою Людмила Димидюк наголосила, що усі присутні є посадовими особами і повинні чітко дотримуватися норм чинного законодавства та виконувати усі поставлені перед нами завдання. Порадивши врахувати у роботі позитивну практику інших територіальних громад, де проводяться спільні відпрацювання населених пунктів працівниками поліції, РТЦК та СП а також місцевими старостами.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь