Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віталій Бунечко взяв участь у відкритті спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування

Дата: 01.02.2024 12:40
Кількість переглядів: 100

Віталій Бунечко взяв участь у відкритті спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування Фото без опису Фото без опису Фото без опису

У середу, 31 січня, на Бердичівщині перебував з робочим візитом начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, якого супроводжувала директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Олена Грищук та начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк.

В ході візиту очільник області відвідав дві територіальні громади Бердичівського району – Семенівську та Бердичівську, де взяв участь у відкритті спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Питання сімейного насильства надзвичайно гостро стоїть в українському суспільстві. На жаль, після широкомасштабного вторгнення і початку великої війни, кількість таких випадків стрімко збільшилася. За ініціативою першої леді Олени Зеленської, розпочата загальнонаціональна кампанія щодо протидії домашньому насиллю, завдяки чому громади мають можливість отримати субвенцію з державного бюджету для облаштування спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування. Загалом за програмою дружини Президента в Житомирській області створено вже 11 таких закладів.

Минулого року до участі у Програмі долучилися Семенівська та Бердичівська територіальні громади, які отримали на умовах співфінансування майже по півмільйону гривень субвенції з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі на створення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Отримані кошти територіальні громади Бердичівського району спрямували на проведення поточних ремонтних робіт у примушеннях, закупівлю меблів, побутової та органічної техніки, методичного інструментарію для дітей.

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко відзначив важливість створення відповідних спеціалізованих служб, адже за статистикою, офіційно реєструється тільки один з п’яти випадків домашнього насильства. Тут кожен, хто постраждав від домашнього насильства, зможе отримати спеціалізовану психологічну підтримку та соціальну і юридичну допомогу, перечекати кризовий період, дізнатися як їм захистити себе від кривдника

Фото без опису  Фото без опису
Фото без опису   Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь