Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Димидюк взяла участь у засіданні медичної ради Бердичівської територіальної громади

Дата: 07.02.2024 09:27
Кількість переглядів: 24

У вівторок, 6 лютого, відбулося засідання медичної ради Бердичівської міської територіальної громади. В роботі взяли активну участь Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк, секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда, начальник КНП «Бердичівська міська лікарня» Костянтин Гінгуляк, начальник КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Хорошун, а також депутати міської та обласної рад.

        На зображенні може бути: 3 людини та лікарня                 На зображенні може бути: 2 людини

Під час засідання керівники комунальних підприємств представили на розгляд ради звіт про аналіз діяльності міської лікарні та мережі амбулаторій, що знаходяться на території Бердичівської громади за 2023 рік. Костянтин Гінгуляк зазначив, що на Житомирщині погоджено функціонування 6 надкластерних закладів та 5 кластерних закладів охорони здоров’я, отримає статус кластерної і Бердичівська міська лікарня.

Протягом минулого року тут було проліковано майже 12,5 тисяч хворих, проведено 3 390 операцій. Послугами денного стаціонару скористалося 3 426 пацієнта. Придбано медичного обладнання на суму 7,519 млн. гривень, у тому числі за кошти НСЗУ, місцевого бюджету та шляхом залучення благодійної допомоги. Укомплектованість кадрами відповідно до потреби складає 81, 8% по лікарях та 97, 1% по укомплектованості середнього медперсоналу.

       На зображенні може бути: 8 людей та лікарня       На зображенні може бути: 9 людей, люди навчаються, люди усміхаються та лікарня

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк акцентувала на необхідності прозорого і відкритого нарахування заробітної плати (у першу чергу - адміністративному персоналу) у Бердичівській міській лікарні, та виплату стимулюючих для лікарів. Адже кошти ходять за пацієнтом, і кожен лікар повинен бути зацікавленим у своїй роботі, бо це, в першу чергу, додаткові фінансові надходження для лікарні.

Директор КНП «Бердичівська міська лікарня» пообіцяв врахувати всі зауваження, зазначивши при цьому, що основними напрямками в роботі лікарні у 2024 році має стати контрактування з НСЗУ, розвиток напрямків відповідно до типу лікарні (кластерна), перегляд планів розвитку лікарні у госпітальному окрузі, співпраця на рівні територіальних громад та області, та підготовка інвестпроєктів.

         На зображенні може бути: 1 особа, лікарня та текст       На зображенні може бути: 1 особа та текст

Аналіз діяльності комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Бердичівської міської ради за 2023 рік провела Наталія Хорошун. До складу центру станом на сьогодні входить 7 амбулаторій, в яких працює 33 сімейних лікарів, 9 педіатрів, 3 терапевти та 108 осіб середнього медперсоналу. Навчається в інтернатурі 4 сімейних лікарі. У 2024 році заплановано відкриття кабінету психолога, започаткування міської програми профілактики раку шийки матки шляхом вакцинації дівчат 9 – 14 років, формування команди для здійснення домашніх візитів супроводу вагітних та дітей віком до 3-х років та впровадження телемедицини.

З-поміж інших пріоритетних завдань на поточний рік Наталія Хорошун назвала ремонт першого поверху амбулаторії №6 та встановлення автономного опалення в амбулаторії №5. При цьому Бердичівський міський голова Сергій Орлюк під час засідання медичної ради пообіцяв сприяння з боку міської влади у реалізації цих двох проєктів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь