Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк провела нараду з головами територіальних громад щодо виконання планових мобілізаційних завдань

Дата: 07.02.2024 16:19
Кількість переглядів: 17

За ініціативою начальника Бердичівської районної військової адміністрації Людмили Димидюк відбулася розширена нарада з головами територіальних громад щодо перебігу мобілізаційної кампанії на території Бердичівського району та роботи з документами, що носять гриф ДСК.

Враховуючи важливість даного питання, участь в роботі взяли представники Бердичівського РТЦК та СП, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов та його заступник. Також був присутній особисто новопризначений начальник Житомирського обласного Центру комплектування та соціальної підтримки – полковник Сергій Мартищенко.

Під час наради було доведено нові планові мобілізаційні показники по поставці військовозобов’язаних та автомобільної техніки й відсоток їх виконання у розрізі кожної територіальної громади. Особливо важливим зараз є питання забезпечення одного з військових об’єктів двома пікапами – це завдання покладено саме на Бердичівський район. Не дивлячись на важку фінансову ситуацію, голови територіальних громад погодилися спільно працювати над вирішенням поставленого завдання, розглядається можливість забезпечення транспортом шляхом виділення відповідної субвенції з місцевих бюджетів, або шляхом залучення спонсорських коштів.

Сергій Мартищенко звернув увагу на низький відсоток виконання мобілізованих завдань. За його ловами, на центри комплектування та соціальної підтримки населення покладено обов’язки щодо поповнення особового складу Збройних сил України. Адже війна продовжується, люди гинуть чи отримують травми, в результаті чого втрачають свою боєздатність, і їх потрібно кимось замінити, щоб військова частина не втратила свою боєздатність.

Начальник Житомирського обласного Центру комплектування та соціальної підтримки наголосив, що воювати доведеться кожному військовозобов’язаному українцю. І вручення повістки не означає автоматичну відправку у зону бойових дій. Адже кожен боєць має спочатку пройти мінімальне бойове залагодження та загальну військову підготовку в Україні або за кордоном, яка триває від одного до півтора місяця.

Покращення роботи з оповіщення та доставки військовозобов’язаних і забезпечення виконання доведених планових показників особисто він вбачає у тісній співпраці органів місцевого самоврядування з представниками РТЦК та СП, здійсненні спільних відпрацювань населених пунктів району та налагодження роботи розгорнутих у перші дні війни дільниць оповіщення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь