Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Бердичівській районній військовій адміністрації презентували ресурс «ЕкоЗагроза»

Дата: 07.02.2024 16:32
Кількість переглядів: 68

Бердичівський район з робочим візитом відвідали представники відділу державно-екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів та промислового забруднення Житомирської області. Вони провели зустріч з начальником Бердичівської районної військової адміністрації Людмилою Димидюк та взяли участь у розширеній нараді з головами та представниками територіальних громад Бердичівського району.

До відома присутніх доведено інформацію щодо змін у природоохоронному законодавстві України та роз’яснено алгоритм роботи в застосунку «ЕкоЗагроза».

Начальник відділу державно-екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів та промислового забруднення Житомирської області – старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу Ірина Дзюбик розповіла, що даний ресурс дає можливість в режимі реального часу отримати інформацію про якість повітря та води, а також про рівень радіаційного забруднення, що є важливими факторами безпеки життєдіяльності під час воєнного стану. Також за допомогою «ЕкоЗагроза» громадяни швидко можуть подати електронне звернення про факти заподіяння шкоди довкіллю внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії із прив’язкою до географічних координат, фотофіксацією місць.

По другому питанню виступила головний спеціаліст державно-екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів та промислового забруднення Житомирської області — державнийдержавний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу Анна Сольовйова. Зміни у природоохоронному законодавстві повинні врегулювати наболіле питання зі сміттєзвалищами. При цьому територіальні громади повинні будуть закрити ряд діючих сміттєзвалищ, що мають ознаки стихійних. А ті, що залишаться – повинні бути приведені до європейських норм, без заподіяння шкоди навколишньому середовищу. Наразі в Україні працюють над планування системи управління відходами на національному рівні, що дасть поштовх розвитку напрямку сміттєпереробки та проведенню відповідної роботи з впорядкування ситуації на місцях.

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк подякувала за надану інформацію, наголосивши на необхідності дотримання природоохоронного законодавства та збереження природних ресурсів Бердичівського району.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь