Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бердичівський район відвідала естонська делегація

Дата: 09.02.2024 12:23
Кількість переглядів: 40

На цьому тижні Бердичівський район мав приємність зустрічати делегацію з Естонії, яка в рамках робочого візиту відвідала регіон, щоб ознайомитися з об’єктами соціальної та освітньої сфери. Під час перебування на Бердичівщині наші закордонні партнери побували у Гришковецькій територіальній гімназії, оглянувши роботи по будівництву житла для потреб дитячого будинку сімейного типу та Гришковецьку гімназію.

Варто зазначити, що саме Естонія взяла на себе відповідальність щодо відновлення Житомирської області, і активно працює у даному напрямку. Зокрема, відбудовано дитячий садочок у місті Овруч, передано декілька десятків одиниць автобусної техніки. Постійно проводяться Форуми відновлення Житомирської області, де обговорюються подальші кроки щодо розбудови регіону та залучаються інші іноземні партнери для допомоги українській державі.

Делегацію супроводжувала начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк та селищний голова Ірена Лісова. Вони зауважили, що Гришковецька гімназія є однією з кращих шкіл у Бердичівському районі. Адже кілька років тому у рамках програми Президента України було зроблено реконструкцію навчального закладу, завчи чому дітки навчаться у комфортних умовах та забезпечені усім необхідним обладнанням і матеріалами.

Гостям показали декілька класів, спортивну залу, їдальню та сучасний харчоблок, які працюють за системою Клопотенко, та роботу позакласних гуртків. Також вони спустилися у бомбосховище, щоб на власні очі побачити, в яких умовах вимушені навчатися українські діти під час повітряних тривог.

Користуючись нагодою, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк особисто подякувала друзям з Естонії за їх підтримку та небайдужість.

«Для українців дуже важливо знати, що світова спільнота підтримує Україну у боротьбі за волю та незалежність. Кожен відновлений об’єкт – новий крок до Перемоги та відбудови нашої держави. Країна-терорист воює не тільки з армією, а й з мирним населенням. Це підтверджують зруйновані житлові квартали, знищені заклади освіти та медицини. Зупинити агресора можна тільки об’єднавши зусилля усіх демократичних країн заради відновлення миру на планеті. Адже якщо впаде Україна, наступною може стати будь-яка європейська держава, більше ніхто й ніколи не зможе почувати себе у безпеці» - наголосила вона.

Також Людмила Димидюк провела коротку зустріч з представниками естонської делегації, обговоривши з ними шляхи можливої співпраці у майбутньому.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь