Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували на Бердичівщині

Дата: 20.02.2024 10:31
Кількість переглядів: 29

Революція Гідності розпочала нову сторінку в історії України, на якій виразно проступають сліди крові, залишені жертовним подвигом Героїв Небесної Сотні. Жителі Бердичівського району пам’ятають події Майдану, коли весь український народ став на захист європейського майбутнього нашої держави, назавжди відмовившись від радянського минулого. Тоді діюча влада не придумала нічого кращого, ніж застосувати зброю проти мирних демонстрантів. Так з’явилася Небесна сотня, яка першою віддала своє життя у боротьбі за волю та свободу.
Фото без опису
З того часу 20 лютого по всій території Україні, від обласних центрів до маленьких сіл, вшановують День Героїв Небесної Сотні. Не стало винятком і місто Бердичів, де представники міста та району вийшли разом до Меморіалу "Слава Героям", щоб вшанувати пам'ять Небесної Сотні та усіх, хто загинув, відстоюючи волю та незалежність України.

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда та заступник голови Бердичівської районної ради Володимир Діхтяр поклали квіти до підніжжя пам’ятника, згадуючи імена тих, чиї життя забрала велика війна.

«Небесна Сотня стала лише початком відліку людських жертв, за які несе відповідальність росія. Наразі кількість вбитих українців перевищує сотні тисяч осіб, і серед них не тільки військові, а й цивільні, мирні громадяни: жінки, пенсіонери, маленькі діти… Геноцид українського народу, влаштований варварами 21-го століття, не має права на забуття. Вшановуючи пам’ять героїв Небесної Сотні, ми також згадуємо усіх, хто загинув під час великої війни. Щира подяка воїнам, які тримають зараз фронт, стримуючи ворога. Вічна пам’ять кожному, чиє життя обірвалося заради волі та незалежності мільйонів українців» - зазначає Людмила Димидюк.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь