Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У середу, 21 лютого, евакуаційним потягом з Покровського району Донецької області прибуло 87 внутрішньо-переміщених осіб

Дата: 22.02.2024 11:20
Кількість переглядів: 15

З самого початку повномасштабного вторгнення російської армії Житомирська область стала прихистком для великої кількості переселенців, які тікали сюди з інших регіонів, рятуючись від війни. Станом на сьогодні тут налічується близько 60 000 внутрішньо-переміщених осіб, причому частина з них перебуває у закладах інтернатного типу або місцях компактного проживання. Наразі все ще продовжується евакуація осіб, які проживають у населених пунктах що знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій.

Раз на кілька днів до залізничного вокзалу міста Бердичева прибуває евакуаційний потяг з внутрішньо-переміщеними особами. Тут переселенців зустрічають представники Бердичівської районної військової адміністрації, волонтери «Червоного хреста» та Благодійного фонду «Карітас». Допомагають розвантажувати речі бійці ДСНС, за дотриманням правопорядку стежать наряди працівників поліції. Працюють психологи та представники Укрпошти, які виплачують внутрішньо-переміщеним особам гарантоване державною грошове забезпечення.

Фото без опису

У середу, 21 лютого, евакуаційним потягом з Покровського району Донецької області прибуло 87 внутрішньо-переміщених осіб. Враховуючи велику кількість новоприбулих, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк особисто приїхала на залізничний вокзал. Також була присутня її заступниця Катерина Вислоцька, представники Житомирської районної військової адміністрації та трьох територіальних громад Житомирського району, що погодилися розмістити у себе переселенців. Двох важкохворих осіб, що потребують постійного догляду, поміщено у спеціалізовані заклади.

«Неможливо без сліз спостерігати за цими людьми, які раптово втратили усе, що мали. Серед евакуйованих жителів Донеччини переважають літні люди, інваліди та багатодітні родини. Намагаємося знайти підхід до кожної людини добре розуміючи, які жахіття їм довелося перенести. Усім евакуйованим громадянам виплачено одноразову грошову допомогу, гарантовану державою, роздано гуманітарні набори та розсаджено по автобусах, які відвезуть їх у місця компактного проживання. Сподіваюся, ми зможемо створити їм комфортні умови та загоїти душевні рани, допомагаючи забути перенесені жахіття війни» - зазначила начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк.

Фото без опису    Фото без опису  

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису    Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь