Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Два роки великої війни: на Бердичівщині згадували початок широкомаштабного вторгнення російської армії

Дата: 26.02.2024 10:54
Кількість переглядів: 18

Рівно два роки тому розпочалося широкомасштабне вторгнення російської армії на територію України, рівно 731 день ведуться активні бойові дії, знаходяться під загрозою постійних ракетних обстрілів мирні українські села та міста. У роковини вторгнення на території Бердичівського району в період з 23 по 24 лютого відбулася низка заходів до початку Великої війни та вшануванню пам'яті усіх, хто загинув від рук окупантів.

Зокрема у п’ятницю, 23 лютого, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк, заступник Бердичівського міського голови Олена Петрівська, керівництво Бердичівської районної ради та представники Бердичівської районної військової адміністрації й територіальних громад Бердичівського району зібралися на Алеї пам’яті Героям Бердичівщини.

О 09:00 вони традиційно доєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання, та поклали квіти з лампадками до пам’ятного знаку, вшановуючи усіх захисників, чиє життя обірвала російсько-українська війна. Також було покладено квіти і до Меморіалу «Слава Героям».

«Ми ніколи не могли подумати, що наші діти побачать жахіття війни. Що нам доведеться ховати ще зовсім молодих хлопців, які віддали своє життя за рідну землю, добровільно ставши до лав українського війська. Ця війна неодмінно закінчиться Перемогою України, адже ми боремося за правду та волю. За два роки боротьби ми стали старшими, безстрашнішими та досвідченішими. Наша протиповітряна оборона успішно вражає ворожі цілі, наші діти попри сигнали тривоги продовжують відвідувати школи та дитячі садочки, оснащені укриттями та бомбосховищами. У наших домівках попри усі намагання ворога продовжує горіти світло та є тепло. Ми пристосувалися до умов війни, ми вистояли. І зараз кожен на своєму місці працює на Перемогу, щоб допомогти Збройним силам України швидше вигнати ворога з нашої землі та повернути захоплені ними території. У день початку великої війни, у день пам’яті та скорботи схиляємо коліна перед загиблими героями та цивільними українцями, безжально вбитими окупантами» - наголосила Людмила Димидюк.

У суботу, 24 лютого, громадськість міста Бердичева, представники влади, священнослужителі різних конфесій та родини загиблих військовослужбовців зібралися вранці біля Меморіалу «Слава Героям», щоб згадати усіх полеглих на полі бою земляків, всіх своїх рідних та близьких. За дорученням начальника Бердичівської районної військової адміністрації долучився до заходу та поклав квіти до підніжжя пам’ятника її перший заступник Сергій Бакуменко.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь