Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Арт-терапія для пацієнтів Житомирського обласного госпіталю

Дата: 22.03.2024 11:36
Кількість переглядів: 59

На Житомирщині приділяється серйозна увага лікуванню та реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів війни. Одним з найкращих закладів охорони здоров’я, де надаються якісні медичні послуги, є Житомирський обласний госпіталь, у якого найкращі показники по відновленню хворих.

У середу, 20 березня, на запрошення відділу з питань ветеранської політики Житомирської обласної військової адміністрації, художники з громадської спілки «Дім ветерана» Олена Буката та Дмитро Михайловський провели арт-терапію для пацієнтів госпіталю. Активну участь в організації та підготовці заходу взяв новостворений ветеранський відділ Бердичівської РВА.

Суть терапії полягала у спільному малюванні картин різноманітної тематики. Реабілітація шляхом арт-терапії є ефективним підходом для поліпшення фізичного та психологічного стану військовослужбовців. Усі намальовані картини будуть продані на спеціальному аукціоні, виручені кошти підуть на закупівлю дронів на передову.

Мали змогу відвідати захід заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський та начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк. Вони поспілкувалися з ветеранами та ознайомилися з сучасними реабілітаційними методами відновлення поранених військовослужбовців. Головний лікар медичного закладу Павло Журбенко влаштував гостям коротку екскурсію, показав існуючі тренажери та інші засоби реабілітації, розповів про проблеми з якими стикається госпіталь в процесі роботи.

Користуючись нагодою, Віктор Градівський передав книги з авторством українських та зарубіжних авторів директору госпіталю - Павлу Журбенку. Це вже друга партія книг, яку отримав заклад у рамках благодійної акції «Книга для захисника», що був ініційований Житомирською обласною військовою адміністрацією.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без описуФото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь