Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Начальник Бердичівської РВА провела оперативну нараду

Дата: 01.04.2024 12:18
Кількість переглядів: 83

У перший день квітня начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк провела чергову оперативну нараду за участю своїх заступників, керівників відділів та начальників управлінь. Під час наради підбили підсумки минулого місяця, визначили плани на найближчий період.

Фото без опису Фото без опису

Наразі серйозна робота у територіальних громадах проводиться по створенню патронатних родин. На жаль, кількість дітей позбавлених батьківського піклування та дітей-сиріт не скорочується. Усі вони потребують влаштування у патронатні родини або прийомні сім’ї, яких у районі катастрофічно не вистачає. Нараз чотири громади Бердичівського району подали заявки на участь у проєкті «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», яка реалізується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу. У кожній з громад до кінця року обов’язково мають бути створені патронатні родини, яких забезпечать фінансовою та благодійною підтримкою.

Водночас у Бердичівському районі триває підготовка до районного етапу змагань Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги, урочисте відкриття яких заплановано на 5 квітня. Заклади загальної середньої освіти територіальних громад Бердичівщини взяли активну участь у територіальному етапі змагань, завдяки чому на районному рівні буде представлено понад п'ятдесят команд. Вони будуть змагатися між собою у таких видах спорту, як волейбол, баскетбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг.  

Також Бердичівський район розпочав традиційну весняну толоку. На наступному тижні долучитися до місячника благоустрою планують і працівники Бердичівської районної військової адміністрації, готуючись вийти на спільне прибирання прилеглої території. Практично у всіх громадах Бердичівського району закінчено опалювальний сезон, однак при суттєвому погіршенні погодних умов передбачено підключення до тепла об’єктів соціальної сфери.

Наприкінці оперативної наради начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк порушиланеприємне питання, яке напрямку стосується забезпечення життя та безпеки усіх жителів регіону.

«До мене надійшло звернення від громадян про зачинене під час повітряної тривоги укриття у місті Бердичеві. Вкотре звертаю увагу балансоутримувачів щодо необхідності забезпечити безперешкодний доступ для населення. Ми бачимо серйозність загрози, ворог щоденно атакує українські міста усіма видами озброєння. Наше спільне завдання: забезпечити безпеку цивільних громадян, тому усі укриття повинні бути відкритими» - наголосила вона. Зазначивши, що на третій рік ведення активних бойових дій таке питання взагалі не мало б стояти, адже кожен повинен усвідомлювати рівень небезпеки та власну відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь