Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Бердичівському районі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 26.04.2024 11:52
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

 

 

У місті Бердичів, у зв'язку з Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу відбулося традиційне покладання квітів до пам'ятника загиблим в результаті аварії на ЧАЕС та пам'ятної стелли "Вони врятували світ". Захід зібрав значну кількість учасників, які пам'ятають тогочасних героїв та прийшли вшанувати пам'ять тих, хто без вагань поклав своє здоров'я та життя у боротьбі з наслідками найбільшої техногенної катастрофи в історії людства.

На мітингу були присутні перший заступник начальника Бердичівської районної військової адміністрації Сергій Бакуменко, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, заступник голови Бердичівської районної ради Володимир Діхтяр, співробітники Бердичівського РВ ДСНС України у Житомирській області й ветерани пожежної служби, безпосередньо самі ліквідатори та представники громадськості.

Ведучі заходу відзначили величність духу та безкорисливість тих, хто долав наслідки катастрофи. Виражаючи подяку та шану загиблим, закликаючи пам’ятати подвиг тих, хто стояв на захисті світу, присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятників. На жаль, у зв'язку з терміновою нарадою начальник Бердичівської районної військової адміністраціі Людмила Димидюк не змогла особисто взяти участь у заході. Однак вона теж висловила свою повагу та шану усім героям-ліквідаторам.

"Під час жахливої техногенної ядерної катастрофи українці показали світу приклад мужності, героїзму та самопожертви. Сьогодні ці ж якості щодня демонструють наші відважні захисники, що вже третій рік поспіль стримують ворожу агресію. Та солдати на полі бою бачать свого супротивника, знають його сильні та слабкі сторони. А ліквідатори, які першими стали на боротьбу з радіацією, не мали ніякої інформації та надійних засобів захисту. Вони просто виконували свою роботу, не думаючи про наслідки для себе. Нехай кожен траурний букет, покладений сьогодні до пам'ятників чорнобильцям по всьому району, буде символом нашої пам'яті, вдячності та пошани перед тими, хто жертвував собою заради майбутнього" - зазначає Людмила Димидюк.

Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу щорічно нагадує нам про важливість безпеки та відповідальність перед майбутніми поколіннями. Через злочинні дії російської армії, світ знову опинився на порозі ядерної загрози. Легковажні дії ворога та його провокації на Запорізькій АЕС становлять серйозну небезпеку для усієї світової спільноти. Тому Росію необхідно спинити зараз, щоб запобігти новій катастрофі. І це - головне завдання та головний виклик для кожного з нас.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь