Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У місті Бердичеві відбулася унікальна культурна подія під назвою "BALYAK-FEST - 2024"

Дата: 21.05.2024 10:38
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

 

У місті Бердичеві відбулася унікальна культурна подія під назвою "BALYAK-FEST - 2024", приурочена до 225-річчя з дня народження відомого класика світової літератури - Оноре де Бальзака. Саме йому належить крилатий вислів про те, що Україна починається з Бердичева. Французький письменник, який знайшов в Україні свою долю, подолав сотні кілометрів, щоб зустрітися зі своєю коханою. Це найпрекрасніша та найромантичніша історія, яка могла трапитися тільки в Бердичеві.

Участь у "BALYAK-FEST - 2024" взяли представники влади різних рівнів, діячі культури та освітяни. На заході були присутні начальник Бердичівської районної військової адміністраціі Людмила Димидюк, начальник управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації Анатолій Душко, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, заступник голови Бердичівської районної ради Володимир Діхтяр, депутати Житомирської обласної ради та інші запрошені.

Спочатку присутні вшанували пам'ять французького письменника, поклавши квіти до пам’ятника Оноре де Бальзаку біля торгівельно-розважального центру, який було названо на його честь. Наступною локацією став костел Святої Варвари, де свого часу Оноре де Бальзак взяв шлюб з Евеліною Ганською. Тут на учасників фестивалю чекала тематична концертна програма.

Начальник Бердичівської районної військової адміністраціі Людмила Димидюк наголосила, що історія кохання, яке подолало відстань та кордони і залишилося жити у віках, заслуговує на повагу та є прикладом для інших.

"Війна розлучила багато закоханних сердець, тисячі українок з нетерпінням чекають своїх коханих, які зараз бережуть незалежність України та стримують ворожу орду на фронті. Справжнє кохання неможливо знищити чи залякати. Кілометри доріг та канонада артилерії не здатні знищити сильні почуття чи завдати шкоди людині, яку оберігає кохання. Нехай любов Оноре де Бальзака та Евеліни Ганської завжди нагадує нам, що закохані серця обов'язково будуть разом, які б перешкоди не стояли на їх шляху" - зазначила вона.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь