Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У перший день літа Бердичівський район приймав делегацію з Естонської Республіки

Дата: 03.06.2024 13:59
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

 

У перший день літа Бердичівський район приймав делегацію з Естонської Республіки, оскільки саме ця держава відіграє значну роль у відбудові Житомирської області та надає всебічну підтримку для України. Представники Посольства Естонії в Україні та Естонського центру з міжнародного розвитку (ESTDEV) у супроводі заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського відвідали Бердичівську міську лікарню та провели зустріч з представниками місцевої влади.

На заході були присутні начальник Бердичівської районної військової адміністраціі Людмила Димидюк, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк з заступником Оленою Петрівською, секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда, головний лікар міської лікарні Костянтин Гінгуляк та інші посадові особи.

Було обговорено можливість фінансової підтримки ремонту приміщення під потреби реабілітаційного відділення в Бердичівській міській лікарні. Начальник Бердичівської районної військової адміністраціі Людмила Димидюк наголосила, що створення сучасного реабілітаційного відділення є вкрай необхідним для подальшого існування Бердичівської міської лікарні, яка визначена як кластерна та обслуговує майже 168 000 мешканців району плюс жителі інших районів.

Розроблена проєктна документація під час зустрічі була передана естонській стороні для ознайомлення. Представники двох країн оглянули приміщення реабілітаційного відділення, де наразі проводяться ремонтні роботи за рахунок коштів місцевого бюджету та обговорили деталі реконструкції. Віктор Градівський наголосив, що Житомирська обласна військова адміністрація постійно за зв'язку з Міністерством охорони здоров'я, яке готове піти на зустріч та підтримати реалізацію проєкту, забезпечивши відділення відповідним обладнанням після реконструкції.

"Ми будемо дуже вдячні нашим естонським друзям, якщо вони погодяться профінансувати ремонт реабілітаційного відділення. Для нас це дуже важливе питання, адже тут зможуть отримати допомогу не лише поранені військовослужбовці, але й цивільні особи. У тому числі - діти з інклюзією, які потребують відповідної реабілітації. Запевняю, що кожен з нас готовий працювати в режимі 24/7, щоб якнайшвидше реалізувати цей проєкт, та всебічно сприяти нашим закордонним партнерам у роботі" - наголосила Людмила Димидюк.

Сьогоднішня зустріч виявилася продуктивною та сприятливою у напрацюванні подальших спільних кроків. Наявність підтримки з боку Естонії дозволить швидше реалізувати цей важливий проєкт для покращення якості надання медичних послуг на території Бердичівського району. Головний лікар Бердичівської міської лікарні Костянтин Гінгуляк підкреслив важливість реабілітаційного пакету для пацієнтів, що потребують спеціалізованої та індивідуалізованої допомоги після лікування у важкому стані.

Він продемонстрував присутнім розроблену візуалізацію реабілітаційного відділення та показав приміщення, відведене під ці потреби, та провів коротку екскурсію приймальним відділенням, щоб ознайомити з наявною матеріально-технічною базою та показати маршрут пацієнтів, що потрапляють у лікарню у важкому стані відповідно до європейських норм і стандартів.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь