Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Особливості цьогорічного вступу до Вищих Військових Навчальних Закладів обговорювали у Бердичівській РВА

Дата: 14.06.2024 11:43
Кількість переглядів: 56

Наприкінці тижня у малій залі Бердичівської районної військової адміністрації відбувся брифінг щодо особливостей цьогорічної вступною кампанії до Вищих Військових Навчальних Закладів, організований Бердичівським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Активну участь у заході взяли начальник відділу гуманітарної та інформаційної політики Бердичівської районної військової адміністрації Оксана Деліу, керівники ліцеїв та представники відділів освіти територіальних громад Бердичівського району. Адже вступ до військових ВУЗів є пріоритетним завданням, яке ставиться державою для якісної підготовки майбутнього офіцерського складу.

Начальник Бердичівського РТЦК та СП полковник Віктор Нагорнюк разом з начальником відділення призову майором Олегом Андрійчуком детально ознайомили присутніх з умовами вступу та озвучили перелік Вищих Військових Навчальних Закладах (ВВНЗ), куди абітурієнти можуть подавати свої документи. Зокрема, у цьому році запрошуються на навчання випускники віком від 18 до 30 років, які мають повну середню освіту та не проходили військову службу. Є можливість здати або перездати Національний Мультимедійний Тест безпосередньо у вищому навчальному закладі.

Фото без опису  Фото без опису

Для того, щоб подати документи на вступ до ВВНЗ, необхідно звернутися з заявою до начальника місцевого РТЦК та СП і пройти відповідну лікарську комісію. При цьому заклад освіти повинен надати характеристику та довідку про фізичний стан свого випускника, які оформлюються в довільній формі. Начальник відділення призову Бердичівського РТЦК та СП наголосив, що усі документи необхідно подати до закінчення вступної кампанії (10 липня), та попросив представників освіти провести роз’яснювальну роботу з дітьми та їх батьками, які ще не визначилися, куди мають вступати.

При закінченні навчання у Вищих Військових Навчальних Закладах випускники отримують військову спеціальність, військове звання лейтенанта та освітній ступінь бакалавра, з можливістю подальшого вступу на магістратуру. Після закінчення якої військове звання автоматично підвищується до старшого лейтенанта. Також кожен матиме можливість самостійно обрати підрозділ, в якому хоче проходити службу, отримавши відповідне погодження від командування військової частини.

Фото без опису  Фото без опису

Окрім ВВНЗ є можливість проходити навчання у військових коледжах, які готують сержантський склад. Тут курсанти знаходяться на повному державному забезпеченні, тому це є гарною можливістю отримати майбутню професію для дітей-сиріт та дітей з неблагополучних і малозабезпечених сімей.

Начальник Бердичівського РТЦК та СП полковник Віктор Нагорнюк наголосив, що навчання у Вищих Військових Навчальних Закладах – це престижно та почесно. Адже вони готують майбутній офіцерський склад для Збройних сил України, який буде зміцнювати обороноздатність нашої держави.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь