Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Алея пам'яті Героїв Бердичівщини поповнився новим стендом з іменами загиблих захисників

Дата: 26.06.2024 09:36
Кількість переглядів: 76

Починаючи з 2014 року, Бердичівський район втратив більш як чотириста своїх земляків, які увійшли в історію рідного краю, героїчно загинувши у боротьбі з російськими окупантами. Їх імена та портрети увічнено на Алеї пам’яті героїв Бердичівщини, що знаходиться на площі Соборній, біля Бердичівської районної військової адміністрації. Пам’ятний знак було відкрито у жовтні 2023 року за ініціативою начальника Бердичівської районної військової адміністрації Людмили Димидюк, і на жаль, він постійно поповнюється новими іменами полеглих воїнів.

Цього тижня на Алеї пам'яті Героїв Бердичівщини встановлено новий стенд з портретами 16 українських Героїв, які загинули за волю та незалежність України. Шкіль Олександр Вікторович, Василишин Денис Володимирович, Лелях Михайло Миколайович, Баранюк Олександр Іванович, Рудовський Володимир Олександрович, Дятел Олег Миколайович, Ковальський Володимир Григорович, Бенедик В’ячеслав Валерійович, Гадзіковський Євгеній Олександрович, Пилипець Ярослав Васильович, Борисовський Богдан Вадимович, Комісарчук Микола Сергійович, Чумак Олександр Васильович, Ладан Дмитро Альбертович, Бей Денис Юрійович та Лозицький Вадим Олександрович назавжди залишаться для нас прикладами мужності, стійкості та патріотизму.

Кожне ім'я на Алеї пам’яті – це трагічна доля людина, яка віддала найцінніше, що мала, щоб ми могли жити в мирі. Загиблі захисники не мають права бути забутими. Вони пішли на фронт боронити нашу землю від агресора, знаючи, що небезпека чекає на кожному кроці. Їхня відвага, сміливість та сила духу слугують прикладом для нас усіх. Ми повинні пам'ятати імена цих Героїв та наслідувати їх приклад.

Алеї пам'яті – це місце болю від втрати, але водночас це місце спокою та вдячності. Тут відчувається сила духу та незламна віра у світле майбутнє. Портрети загиблих земляків немов нагадують, що кожен з нас несе відповідальність за майбутнє своєї країни, тому ми повинні берегти її найважливіші цінності та впевнено йти до перемоги над ворогом. В пам’ять про тих, хто не дожив до мирних часів.

Схилімо голови у скорботі та загадаймо поіменно кожного, чиє життя забрала війна. Хто мужньо став до бою та загинув зі зброєю у руках, хто не витримав важких ран, чиє серце перестало битись від отриманих навантажень. Кожен з них є Героєм, і ми шануємо їх світлу та чисту пам'ять.

Фото без опису Фото без опису   Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь