Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк провела онлайн нараду з головами територіальних громад

Дата: 10.07.2024 12:19
Кількість переглядів: 46

У середу, 10 липня, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк у присутності своїх заступників провела чергову онлайн нараду з головами територіальних громад Бердичівського району. З-поміж інших було обговорено питання забезпечення 139 окремого батальйону територіальної оборони засобами РЕБ, оздоровчу кампанію для дітей та підготовку до нового навчального року.

        Фото без опису

Наразі практично весь особовий склад 139 окремого батальйону територіальної оборони знаходиться на нулі, де виконує поставлені бойові завдання. Та має нагальну потребу у засобах РЕБ, про що військова часина проінформувала громади Бердичівського району, звернувшись за допомогою. В цілому всі відреагували позитивно, не залишившись байдужими до прохання наших військових.

«Мене радує, що більшість територіальних громад Бердичівського району відгукнулися на прохання про допомогу. Одні виділили субвенцію з місцевого бюджету, інші провели відповідні тендери та закупили необхідне обладнання самостійно. Дехто пішов іншим шляхом, перерахувавши свій одноденний заробіток на підтримку військових. Щиро дякую кожній громаді, яка не стоїть осторонь у цей важкий період для держави. Наші хлопці зараз знаходяться на передовій, мужньо тримаючи оборону, тому маємо виконати їх прохання. Адже кожен закуплений засіб РЕБ – це чергове врятоване життя, це безпека наших захисників» - наголосила начальник Бердичівської районної військової адміністрації.

Вона відзначила, що події останніх кількох днів показали усю підлість та жорстокість ворога, який обрав обєктами ураження мирні цілі, цинічно вдаривши ракетами по українських дітках. Тому Бердичівський район має бути готовим до будь-якого сценарію розвитку подій, подбавши, у першу чергу, про безпеку життя та збереження здоров’я наших маленьких громадян. Людмила Димидюк доручила ще раз перевірити усі наявні укриття при закладах освіти Бердичівського району. Вона закликала в найкоротші терміни завершити ремонтні роботи та виправити недоліки до комісійного обстеження цих об’єктів. Адже ніхто не може знати, якими будуть вимоги до найпростіших сховищ та укриттів цього року. Тож необхідно подбати, щоб вони були забезпечені необхідними поручнями, мали насамперед достатній запас медикаментів, їжі та води.

Додатково Людмила Димидюк обговорила з представниками Семенівської, Райгородоцької, Швайківської та Гришковецької громади питання щодо утримання об’єктів спільної власності. Це Бердичівська районна лікарня, районна стоматологічна поліклініка та районний трудовий архів. Було піднято питання виділення коштів на забезпечення оплати енергоносіїв для районної лікарні. Розпочинається процес закупівлі дров на зиму, тому заклад має мати відповідний фінансовий ресурс для можливості укласти договори.

Також вона закликала громади додатково виділити з бюджету по 10 000 гривень на потреби районної стоматології для закупки необхідних матеріалів, щоб надавати послуги з безкоштовного зубопротезування учасникам бойових дій. Представники територіальних громад висловили повне розуміння ситуації, що склалася, та свою відповідальність за об’єкти спільної власності. Запевнивши, що необхідні кошти по можливості будуть виділені на найближчих сесіях відповідних сільських та селищних рад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь