Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бердичівська громада святкує єднання: ІІ Дні Європейської культури об'єднали друзів з України та Європи

Дата: 22.07.2024 13:56
Кількість переглядів: 45

Цими вихідними у Бердичівському районі відбулася важлива подія для однієї з громад, адже місто Бердичів вдруге проводило Дні Європейської культури. Захід, організований за ініціативи міської влади, проходить не вперше, та має за мету підкреслити цінність єднання та щирої дружби між народами Європи. Цього року участь у Днях європейської культури взяли офіційні представники міст-партнерів з Польщі, Литви, Хорватії та України, які разом з представниками влади у суботу, 20 липня, поклали квіти до Меморіалу «Слава Героям» вшановуючи пам'ять усіх українських захисників, хто віддав своє життя за волю та незалежність України.

Офіційна частина ІІ Днів Європейської культури проходила у приміщенні Музично-драматичного театру міста Бердичева. Серед почесних гостей слід відзначити народного депутата України Богдана Кицака, начальника Бердичівської районної військової адміністрації Людмилу Димидюк, голову Бердичівської районної ради Олександра Балянова, Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Хорватія в Україні Аніцу Джаміч та Генерального Консула Республіки Польща у Вінниці Дамяна Цярцінські, а також офіційні делегації з таких міст, як Алітус (Литва), Плонськ, Ченстохова та Явор (Польща), та українських міст-партерів Золотоноша і Коростень. Ті, запрошені, хто не зміг приїхати, передали свої вітальні листівки та відеозвернення. Також були представники міської влади в особі Бердичівського міського голови Сергія Орлюка, секретаря Бердичівської міської ради Богдана Коляди, місцевих підприємців та депутатів усіх рівнів.

Відкриваючи офіційну зустріч, Сергій Орлюк наголосив, що саме дружба та взаєморозуміння між людьми, громадами та країнами є запорукою мирного співіснування та стійкого розвитку. Він висловив щиру вдячність численним почесним гостям, які завітали до Бердичева з різних куточків Європи, а також українським містам-партнерам, з якими пліч-о-пліч Бердичівська громада долає виклики війни.

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк зазначила, що їй дуже приємно вітати на теренах Бердичівщини закордонних партнерів та делегатів з інших українських міст, які є гарними друзями Бердичівської міської територіальної громади, а значить і всього Бердичівського району.

«Дуже хотілося, щоб наша дружба припала на мирний період часу, щоб ми могли вільно приїжджати один до одного в гості та обмінюватися досвідом. Без повітряних тривог, вибухів ракет і щоденних переживань за долю українських захисників та наших мирних громадян, які стають жертвами терористичних атак російської федерації. Проте попри загрозу та небезпеку ми всі зібралися тут, у місті Бердичеві, декларуючи непохитність нашої дружби. Польща, Литва, Естонія, Хорватія та інші країни світу системно допомагають українцям у боротьбі з ворогом та у відновленні пошкоджених об’єктів соціальної сфери. Мене радує, що географія дружби міста Бердичева постійно розширюється, охоплюючи дедалі більше Європейських країн» – відзначила вона.

Важливим результатом ІІ Днів Європейської культури стало підписання угоди про подальшу співпрацю між Бердичевом та польським містом Явором. Цей документ засвідчив прагнення обох громад до поглиблення дружніх зв'язків та реалізації спільних проєктів у різних сферах. Загалом ІІ Дні Європейської культури у Бердичеві стали яскравим свідченням нерозривної єдності та спільної мети європейських народів – жити у мирі, співпрацювати та будувати щасливе майбутнє для своїх дітей.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь