Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Димидюк взяла участь в Урочистостях Матері Божої Бердичівської

Дата: 22.07.2024 14:03
Кількість переглядів: 37

У місті Бердичеві знову відбулося традиційне свято Матері Божої Святого Скапулярія з нагоди відзначення 268-ї річниці від Дня першої коронації ікони Матері Божої Бердичівської. Щороку цей захід збирає велику кількість паломників, які з’їжджаються звідусюди щоб вшанувати Божу Матір та попрохати її заступництва. З 20 по 21 липня тривали урочисті заходи, основна Урочиста Служба Божа проходила у неділю в Санктуарії Матерії Божої Святого Скапулярію, під час якої віряни щиро молилися за наших захисників та за справедливий мир для України.

Фото без опису   Фото без опису

У святковому богослужінні взяли участь представники влади в особі начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечко, начальника Бердичівської районної військової адміністрації Людмили Димидюк, голови Бердичівської районної ради Олександра Балянова та Бердичівського міського голови Сергія Орлюка. Серед вищих духовних осіб варто відзначити присутність Державного секретаря Ватикану та Святого Престолу кардинала П'єтро Паролін, Апостольського Нунція в Україні та Посла Ватикану в Україні архієпископа Вісвальдаса Кульбокаса.

Фото без опису  Фото без опису

Державний секретар Ватикану П'єтро Паролін та начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко провели особисту зустріч, під час якої очільник області подякував за прагнення Святого Престолу до справедливого миру та молитви за Україну та українців. Він попросив передати його Святості, Папі Франциску та ієрархам Святого Престолу вдячність за сприяння у поверненні наших дітей, яких викрала країна-терорист. Також сторони обговорили роль Ватикану в обміні військовополоненими та поверненні загиблих українських захисників з тимчасово окупованих територій.

Фото без опису  Фото без опису

Серед інших присутніх поважних гостей слід відзначити таких, як Голова Української Греко-Католицької Церкви в України, Архієпископ Блаженніший Святослав Шевчук, посли Хорватії (Аніца Джамич), Чехії (Радек Пех) та Італії (Карло Формоза). Відвідали захід тимчасово повірена Посол Польщі Агнешка Гуральська та радник Посольства Польщі Ян Здановський, посол України в Ватикані Андрій Юраш та радник Посольства Мальти Андрій Ханас, а також Консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкєвіч та Консул Польщі у Вінниці Дамян Цярцінські. А також делегацію міста Марія-Бистриця (Хорватія) на чолі з мером міста Йосипом Милички та хранителем санктуарію отцем Домагоєм Матошевичем, делегацію з польських міст Явор та Плонськ та багатьох інших, хто приїхав духовно підтримати Україну та українців у цей важкий час.

Фото без опису  Фото без опису

Цей рік у Римо-Католицькій Церкві в Україні був проголошений Роком Архангела Михаїла, тож після Святої Літургії, на площі перед Санктуарієм кардинал Паролін освятив і вручив українським дієцезіям статуї Архангела Михаїла, які були привезені з італійського міста Гаргано. Крім того, рішенням Ватикану Санктуарій Матері Божої піднесено до гідності Меншої Базиліки. Почесна назва меншої базиліки надається папою тим храмам, які мають історичну, літургійну, паломницьку та душпастирську цінність.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь