Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В районі за наказом командування розформовують ДФТГ "Бердос": особовому складу дякував за службу заступник начальника РВА Дмитро Гедз

Дата: 22.07.2024 14:16
Кількість переглядів: 63

З перших днів повномасштабного вторгнення російської армії жителі Бердичівського району створювали черги біля військкоматів, прагнучи захистити свою державу. Ті, хто у зв’язку з віком чи хворобами або в силу інших причин не став в ряди Збройних сил України, організовували рух спротиву у своїх територіальних громадах. Так з’явилося добровільне формування територіальної громади «Бердос», керувати яким довірили досвідченому військовому, полковнику у відставці Віталію Верещаку.

Весь цей час особовий склад ДФТГ «Бердос» з честю та гідністю виконував поставлені бойові завдання, постійно проходив бойове залагодження та підготовку. Бійці несли чергування на блокпостах, охороняли об’єкти китичної інфраструктури, трохи згодом – захищали наш повітряний простір від шахідів. Тому дещо несподіваним для всіх став наказ вищого командування про розформування даного батальйону.

Подякувати добровольцям за їх бездоганну службу прийшли народний депутат України Богдан Кицак, Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, профільний заступник начальника Бердичівської районної військової адміністрації Дмитро Гедз, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов та представник Семенівської територіальної громади Юрій Балюк.

Дмитро Гедз зазначив, що добровільне формування територіальної громади «Бердос» зробило дійсно великий внесок у підтримку обороноздатності регіону. Члени ДФТГ за ці роки три показали себе з найкращого боку, постійно вдосконалюючи свої професійні навички та готові у будь-який момент стати на захист рідного міста. Від імені начальника Бердичівської районної військової адміністрації Людмили Димидюк він вручив заслужену подяку командиру добровільного формування територіальної громади «Бердос» Віталю Верещаку, подякувавши за співпрацю йому та всьому особовому складу.

Віталій Верещак наголосив, що навіть закінчуючи свій бойовий шлях, добровольчий батальйон «Бердос» робить свій внесок у Перемогу. Адже під час свого останнього шикування добровольці передали бійцям 115 бригади 9 дронів, придбаних власними силами на прохання народного депутата Богдана Кицака. Зазначивши, що ці «пташки» повністю адаптовані до потреб бригади, та можуть одразу ж виконувати поставлені бойові завдання.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь