Бердичівська Районна Державна Адміністрація
Житомирська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розширену оперативну нараду провела сьогодні начальник Бердичівської районної військової адміністрації

Дата: 12.08.2024 12:36
Кількість переглядів: 22

У понеділок, 12 серпня, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк провела розширену оперативну нараду за участю працівників районної адміністрації, представників Бердичівської районної ради та керівників державних підприємств, установ та організацій. Було обговорено поточні питання, а також підготовку до нового навчального року та до нового опалювального сезону.

«Всі ми знаємо про виклики та загрози, які стоятимуть перед нами цією зимою. Першочергове завдання – стовідсоткова забезпеченість генераторами закладів освіти та охорони здоров’я. Кожна лікарня Бердичівського району повинна мати встановлені, обслужені та підключені генератори, які мають забезпечити резервне джерело живлення на випадок можливого блекауту. Те ж саме стосується і державних установ, адже вони повинні безперебійно надавати послуги населенню» - зазначила Людмила Димидюк на початку наради.

В ході роботи з’ясувалося, що усі заклади охорони здоров’я Бердичівського району забезпечені власними генераторами. Щодо забезпеченості закладів освіти, то начальник Бердичівської районної військової адміністрації доручила начальнику відділу інформаційної та гуманітарної політики опрацювати дане питання та надати відповідну інформацію. Наголосивши, що цього року необхідно забезпечити стовідсотковий перехід школярів на очну форму навчання.

На жаль, є проблеми з наявністю відповідних укриттів в Андрушівській та Райгородоцькій територіальних громадах. Нещодавнє комісійне обстеження закладів освіти Андрушівської громади показало, що питання вирішується за рахунок встановлення модульних найпростіших укриттів. Користуючись нагодою, Людмила Димидюк закликала комісію ДСНС під час перевірки готовності укриттів при закладах освіти звертати особливу увагу на їх відповідність усім нормам, а також на наявність поручнів.

Максимально ефективно працює сьогодні КНП «Стоматологічна поліклініка Бердичівського району», надаючи всі види новітньої стоматологічної допомоги, обслуговуючи як населення району, так і військовослужбовців та учасників бойових дій. Останнім часом значно зросла вартість стоматологічних матеріалів, проте завдячуючи субвенції, яку виділили медичній установі територіальні громади району, підприємство продовжує надавати якісні безкоштовні стоматологічні послуги нашим військовим.

Про ситуацію на ринку праці розповіла представник Бердичівської філії Житомирського обласного центру зайнятості населення. За її словами, наразі на обліку перебуває близько 640 безробітних, з яких 70% це жінки. Роботодавцями виставлено близько 270 вакансій, середня заробітна плата, яка пропонується, в районі 10 000 гривень, 40% від усіх вакансій - з мінімальною заробітною платою. В основному на роботу шукають чоловіків для важкої фізичної праці, а таких на обліку, на жаль, одиниці.

Також було озвучена інформація по мікрогрантових програмах, які дають можливість отримати 75 000 гривень на відкриття власної справи та гранти для підприємців на облаштування робочого місця для інваліда І-ІІ групи. Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк закликала жителів району взяти інформацію до відома та скористатися існуючими можливостями.

Фото без опису  

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь