#ЗнаЇмо: Що заборонено продавати в шкільних буфетах
Дата: 24.09.2024 15:19
Кількість переглядів: 61
Шкільний буфет є важливим місцем для учнів, де вони можуть підкріпитися під час перерви. Однак, не всі продукти є безпечними та корисними для дітей. Держпродспоживслужба нагадує про важливість дотримання правил реалізації харчових продуктів у шкільних закладах.
До вашої уваги Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти:
- Кондитерські вироби та солодкі зернові продукти із вмістом цукру понад 10 г на 100 г готового продукту.
- Вироби з кремом, морозиво та харчові концентрати.
- М’ясні та рибні продукти промислового і кулінарного виробництва.
- Продукти із вмістом солі понад 0,12 г натрію або еквівалентну кількість солі на 100 г продукту, а також з вмістом цукру понад 10 г на 100 г готового продукту.
- Продукти із синтетичними барвниками, ароматизаторами (крім ваніліну, етилваніліну, ванільного екстракту), підсолоджувачами, підсилювачами смаку та консервантами.
- Продукти з вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів).
- Непастеризоване молоко та продукти, виготовлені з нього.
- Соки, до яких додано цукор або підсолоджувачі, та непастеризовані соки.
- Консерви рибні, м’ясні, овочеві та інші, окрім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукру та підсолоджувачів.
- Газовані напої, зокрема солодкі та енергетичні напої.
- Кава та кавові напої.
- Гриби та продукція домашнього виробництва.
Цей перелік створений для забезпечення здорового харчування дітей, що є важливою складовою їхнього розвитку і здоров’я. Батьки, школа і громада разом можуть підтримати культуру здорового харчування, піклуючись про майбутнє наших дітей.
Здорове харчування — запорука здорового способу життя!
#ЗнаЇмо #ЗдороваЇжа #СтаньСильним